Dečko koji obečava

nedjelja, 31.08.2008.

Live Free or Die Hard (2007)

(r: Len Wiseman)

Image Hosted by ImageShack.us

Die Hard ili ti Umri muški (jedan od rijetko dobro prevedenih naslova!) je jedan od meni najdražih akcijskih filmova svih vremena, i dakako najbolji film s Bruce Willisom odmah nakon "Prljavi igraju prljavo" (The Last Boy Scout). Nastavka se baš i ne sjećam previše ali znam da nije razočarao, treći dio je došao nekako kad sam već pomalo, kao, odrastao i nije baš zadovoljio, mada se i danas sjećam par dobrih fora iz njega.
Da li je bilo potrebe za četvrtim dijelom?
- Da li medvjed sere u šumi?! Kako bi to rekli ameri... ili ti u prijevodu glupog li pitanja!

Image Hosted by ImageShack.us

I ovdje su kao i u mnogim novijim akcijskim filmovima glavna prijetnja hakeri, odnosno jedan posrnuli patrijota. Jebiga Rusi su out ove sezone, barem što se tiče A produkcije.
Priča naravno nije nimalo uvjerljiva niti posebno zanimljiva. Kao što ni radnja nije posebno napeta, ali opet me nešto drži zainteresiranog. Ima još nešto karme u starom Bruceu...

Image Hosted by ImageShack.us . Image Hosted by ImageShack.us .

Par fora su ok, side kick je ok, par fajteva je također ok, u pucnjavama fali krvi i vratolomija, ali opet s druge strane tu su dobre ekspolozije i tako u krug kad nešto razočara nešto drugo to ispravi i tako polako ali sigurno prođu dva sata od kojih je barem pola trebalo odrezati.

Umri muški 4 na kraju nije ispao totalni promašaj ali je ipak poprilično hladan i "bez duha" kao i većina novih američkih akcijskih filmova.


Ocjena: 5/10 (možda se pomalo vuče na staroj slavi, ipak, mislim da je ocjena upravo onakva kakva treba biti, jer ne pada mi na pamet da si proturječim;-)



- 21:33 - Komentari (6) - Isprintaj - #

subota, 30.08.2008.

Now playing: Balkan Hot Step Soundsystem

Image Hosted by ImageShack.us
Balkane, balkane moj!


Dečko koji obečava osim što pogleda hrpu filmova uvijek voli poslušati i koji glazbeni novitet, nešto o čemu se ne priča baš posvuda...

Već sam vam nedavno predstavio odličan novosadski porno folk metal bend Pero Defformero, a danas evo nešto potpuno drugačije. Mada i ne baš potpuno drugačije, pošto je i ovdje folk najistaknutiji glazbeni pravac.

Image Hosted by ImageShack.us

Dakle, Balkan Hot Step Soundsystem su u biti dva belgijska DJa - Typsy Gypsy i Sam Rabam. Projekt je nastao krajem 2006 kada su ova dva vesela Belgijanca odlučila da udruže svoje snage, mixete te glazbene kolekcije ciganske, te ostale "glazbe za pijanke" pokupljene iz svih dijelova svijeta, s naglaskom na Balkan.

Upravo slušam njihov najnoviji mix pod nazivom "Rio Loco Balkan Club Night" kojeg legalno i besplatno možete skinuti ovdje.

Moram priznati da sam se iznenadio kada sam već na početku čuo jedan od novih Severininih hitova odlično umiksanog među Natural Born Chillers - Rock The Funky Beat, Amsterdam Klezmer Band Vs. Yuriy Gurzhy - Immigrant Song i Olje Karleuše i njezine Robije.
Cijeli tracklist je dolje na kraju posta. Dečki dakle, znaju znanje! Flow je dobar i glava ide gore dolje, mada za potpuni užitak treba gajba piva i koja folk kuja!

Image Hosted by ImageShack.us


Ajmo svi!:

Kafana, kafana, kafana
Umesto teve ekrana
Kuj ne tredi dnevnu politiku
Taj ne voli svoju republiku
Kuj ne pije neka se ubije
Kuj ne cuga strefila ga šuga


Image Hosted by ImageShack.us

Ehm, uglavnom zabavno, veselo i svakako drugačije. Skidam i druge mikseve, a ako želite više informacija čekirajte sljedeće:

Službena MySpace strana

Još jedan mix

A ovdje ima hrpa zanimljive glazbe. Link ide sastrane među najzanimljivije.

A ovdje sam ih otkrio. I ovaj link ide sastrane među najzanimljivije, odlična stranica.


Image Hosted by ImageShack.us

"Rio Loco Balkan Club Night"
Image Hosted by ImageShack.us

Tracklist:
- Dj Shadow - Un Autre Introduction
- [Dunkelbunt] - Black Eyed Sea
- Natural Born Chillers - Rock The Funky Beat
- Amsterdam Klezmer Band Vs. Yuriy Gurzhy - Immigrant Song
- Severina - Zdravo Marijo (Typsy Edit)
- Olja Karleusa - Robija
- Wawadadakwa - Koken Met Rachida
- Watcha Clan - Balkan Qoulou ([Dunkelbunt] Remix)
- Tomer Yosef - Small Man
- Balkan Beat Box - Ramallah Tel Aviv
- Leningrad - Menya Zovut Shnur
- Basement Freaks - Gypsy Breaks (Typsy Edit)
- Public Enemy - Bring The Noise (Acapella)
- Mahala Raď Banda Vs. 40 Thieves Orkestar - L'homme Qui Boit
- N.O.H.A. - Tu Café (Bandura Remix)
- Dizzee Rascal - Pussyole (Old Skool) (Acapella)
- Balkan Beat Box - Delancey (Stefano Miele Remix)
- Shantel - Disko Partizani (Yamaha Eletrico Remix)
- Buscemi - Sahib Balkan
- [Dunkelbunt] - Chocolate Butterfly (Stefano Miele Remix)
- !DelaDap - Goldregen (Club Edit)
- Magnifico & Turbolentza - Samo Malo
- [Dunkelbunt] - Cinnamon Girl (Club Edit)
- Caravan Palace - Jolie Coquine
- O.M.F.O. - Jok De Doi
- Mahala Raď Banda - Kibori (Remix)

Image Hosted by ImageShack.us



P.S. Inače konačno se vratio i Bizarrejapan jedan od najzanimljivih blogova, sada na vlastitoj domeni nakon što im je Blogger zatvorio blog prije nekih pola godine! Dakle, odmah na: freakyjapan.com !!

Image Hosted by ImageShack.us

- 17:41 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 29.08.2008.

Cypher (2002)

(r: Vincenzo Natali)

kul

Dugo nisam gledao film koji bi me ovako uvukao u sebe. A kamoli SF!
Dobro možda ima jedan twist previše, i rasplet koji mi nije baš legao -

*MALI SPOJLER*:
Zašto bi baš onaj podatak bio toliko jebeno bitan? Do sada dotičnoj nitko nije naudio, zašto riskirati sve zbog brisanja podataka? I zar je moguće da je samo tamo podatak bio pohranjen??!
*KRAJ SPOJLERA*

- ali jebiga ipak je daleko iznad prosjeka.

sastanak
Tajni sastanak u hladnjaći

A o čemu se tu radi?
U biti ovo je moderni špijunski film. Nakon hladnoratovskog razdoblja države nemaju više previše koristi od špijuna, ali zato velike korporacije imaju. Ili nemaju? Nema veze kad je snimljeno, odglumljeno i napisano ovako dobro...

she
"She`s got the look!" alt.: pogled koji ubija

Preporuka: obavezno pogledati.


Ocjena: 8/10 (iako imam par prigovora ipak uživam gledajući ovakve filmove)

Trivija: tek sam pisajući osvrt vidio ime redatelja - Vincenzo Natali, tipa koji ima jako zanimljivu redateljsku karijeru. Između ostaloga režirao je Cube (1997) te odlični Nothing (2003) o kojemu sam dosta davno pisao.




- 21:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 28.08.2008.

Thinner (1996)

(r: Tom Holland)

Image Hosted by ImageShack.us

Još jedna ekranizacija Kingovog djela.
I to iznenađujuće dobra - u usporedbi s drugim ekranizacijama, naravno.

Priča
Mega debelom tipu (preočita gumena maska na mršavom tipu!) zgodna ženica puši kurac dok se voze kući autom, kao jako je napaljena na njega (hah! ajd dobro...). I tako dok je on pred srčanim ispred auta mu istrči neka stara ciganka. On je zgazi i ubije. Kako je on cijenjeni odvjetnik u toj maloj vukojebini gjde se radnja odvija, sudac i šerif mu pomognu i on izađe uz samo dvije packe. Ali! Vani ga zaskoći otac(!!) od stare ciganke (tip ima preko sto godina - glumi ga tip od 50) odoirne ga po čelu i promrmlja "thinner" i otad debeli poprilično brzo počne gubiti kile. Sudac se pretvara u čovjeka guštera i tako dalje. Da li je stari cigo biti tako dobar da skine strašnu kletvu??

Image Hosted by ImageShack.us

Kako rekoh simpatićan tv filmić, dosta dobrog tijeka radnje (mada je moglo i malo brže!), te uz samo koju nelogičnost (opaki mafijaš sam riješava probleme? Aha.).

Zaključak
Može se pogledati. Ne očekivati ništa posebno.


Ocjena: 5/10



Trivia: inače Tom Holland je režirao i Fright Night (1985), jedan od najboljih filmova o vampirima, kao i legendarni Child's Play (1988). Iz njegove filmografije me još zanima i The Owl (1991) za kojeg je napisao priču, film je navodno očajan. Superjunak koji sebe naziva Sova?! Kako to može biti loše?!:-)
Jedva čekam!



- 21:41 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 27.08.2008.

Internet je čudo!

Jer taman kad pomislim da nikada neću nači dva manje poznata, ali meni iz djetinjstva jako draga HK filma - nađem ih u razmaku od kojih tjedan dana!

Prvi je Iznad zakona II, odnosno Above the Law II: The Blonde Fury aka Shi jie da shai (1989) s legendarnom Cynthijom Rothrock. Piratsku vhs kazetu s ovim filmom kupio sam kad se zatvarala zadnja piratska videoteka i nakon toga sam ga pogledao barem petnaestak puta, nažalost kasnije mi je video krepao. Dugo sam tražio ovaj film, iako ga se, barem mislim dobro sjećam, htio bi ga barem još jednom pogledati, i sad kad sam ga konačno nabavio nikako da ga ubacim u player. Valjda se bojim razočarenja. Možda mi je sječanje na njega iskrivljeno.
Možda?! Nema veze vjerovatno ga pogledam za vikend. Ovakvi filmovi mi najbolje pašu u nedjelju popodne...

Za zagrijavanje evo urnebesnog dvodjelnog intervijua sa Cynthijom Rothrock u kojeg su ubačeni i kadrovi iz filma!






E a drugi mi je ostao u sječanju samo kao Ukleta policajska prodavnica. Nisam imao pojma kako se zove u originalu, a pretpostavljao sam da je nešto sasvim deseto, da nije ni slično "srpskom" prijevodu koji je stajao na piratskoj vhs kazeti naše drage nikad prežaljene ne baš legalne videoteke, tako da ga nisam ni pokušao tražiti na IMDB-su.
A kako to obično biva, naletih na njega potpuno slučajno i ne tražeći ga. I da prijevod je bio doslovan: The Haunted Copshop aka Meng gui cha guan (1987). Njega se ne sjećam baš najbolje, ali kako rekoh ostao mi je u dragom sjećanju, a vidim da ga i likovi okolo na netu hvale, tako da i on ide dole.

Evo mali preview, a osvrt kad pogledam:



- 20:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 25.08.2008.

The Last King of Scotland (2006)

(r: Kevin Macdonald)

Image Hosted by ImageShack.us
Ipak je trebao u Kanadu....

Film ima nevjerovatno vedru atmosferu gotovo do samog kraja, što je gotovo nevjerovatno zbog same teme filma. Ali zato i je tako dobar. Ovo je priča o usponu i vladavini jednog diktatora, ali filtrirana kroz oči poprilično naivnog Škota.

Image Hosted by ImageShack.us
Sve je super sve je za pet...

Forest Whitaker je odlično odglumio Amina, tipa koji je od potrčka u britanskoj vojsci postao jedan od najgorih vođa neke države. Za njegova režima ubijeno je preko 300.000 ljudi, njegovih političkih protivnika zajedno s njihovim porodicama, njemu bliskih suradnika za koje je on mislio da su izdajice i svih ostalih koje je on u svojoj manijakalnoj paranoji vidio kao potencijalu opasnost. Neke od "izdajica" ubio je na vrlo inventivne i okrutne načine, no gotovo ništa od toga nije prikazano u ovome filmu. I to mi je ok. Jer kako rekoh sve je viđeno očima mladog doktora medicine koji je iz Škotske odlučio doći u Ugandu da bi "nešto promjenio i doživio kakvu avanturu..".

Image Hosted by ImageShack.us

Film mi je odličan, ali opet, nekako je standardan povijesni film, nema tu previše iznenađenja.
Mada je scena vješanja na kuke napravljena jebeno i stvarno mi je bila teška za gledanje. Ipak kraj mi je nekako nerealan - sumljam da se tako zapravo desilo ali ok...

Image Hosted by ImageShack.us

Ocjena: 7/10




- 22:13 - Komentari (10) - Isprintaj - #

nedjelja, 24.08.2008.

Broken (2006/III)

(r: Simon Boyes i Adam Mason)

Image Hosted by ImageShack.us

Kakve ideje! Film je navodno temeljen na istinitim događajima, ali isto tako i očito inspiriran Saw serijalom. Priča se satoji od manijaka koji u šumi i oko nje otima mlade cure, koje potom moraju broći njegov sadistički test preživljavanja, a ako se pokažu sposobne, on ih uzme kao svoje robinje. Sadizam je ovdje na visokom nivou tako da se testiranje cura sastoji od toga da im lik ugura žilet u rupu koju im prosječe na stomaku i zašije. Zatim ih stavi u sanduk i ostavi taku u šumi da se same izvuku, nakon toga iz objesi na drvo te one moraju granom ponovno otvoriti ranu na stomaku, izvaditi žilet i prerezati konopac koji ih guši, a sve to dok stoje na nestabilnom osloncu koji ako pukne ostanu obješene! Te scene su fenomenalno odrađene, gore je odličan, ispadaju crijeva, mljeckavi zvukovi, sve kako treba, glumice dobro glume agoniju, dobra izmjena kadrova, nema drkanja s kamerom... sve je kako treba, ali problem je što osim toga film nema ništa za ponuditi. Tako da izgleda kao demo nekog studija za specijalne efekte!

Image Hosted by ImageShack.us
Bad boy

Osnovna priča je dobra, mislim sasvim dovoljna, ali trebalo ju je malo razraditi. Izbor glumca koji glumi sadistu je nevjerovatno loš, lik izgleda kao jebeni propali Modni Mačak a ne stručnjak za preživljavanje u šumi i manijakalni ubojica. Ni redatelj se nije dobro snašao u tim scenama, jednostavno ne uspjeva pogoditi prave kadrove, čak i sama šuma izgleda lažno, mada nije! Nije uspio stvoriti napetu atmosferu, a kako se u biti skoro ništa ne dešava i sve se vrti oko 2 a kasnije 3 lika koji jedva da komuniciraju to lagano prelazi u dosadu, tako da mi se činilo da film traje više od 2 sata.

Image Hosted by ImageShack.us
Leš

Šteta bilo je tu nešto, da su barem scenaristi odlučili angažirati pravog redatelja, a ne išli sami režirati sve bi drugačije ispalo.

Ocjena: 4/10 (nekoliko bodova zbog ultra nasilja, ako ništa zbog tih scena vrijedi pogledati film!)



- 22:06 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 23.08.2008.

Americana

Inače video klipove stavljam na svoj drugi blog (Internet je čudo!), ali ova dva sam jednostavno morao staviti i ovdje.

Ako ste mislili da Ameri nemaju pojma o svijetu koji ih okružuje ovaj klip će vas razuvjeriti. ...NOT!




A ovako šta nije bilo ni u Reno 911!




- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 22.08.2008.

God is in the TV

"Entourage" (2004-????)

Image Hosted by ImageShack.us

Nevjerovatno je koliko je dobrih serija snimljeno u zadnjih par godina!
Evo baš sam nedavno dovršio gledanje Entourage, serije koja nam na zanimljiv način prikazuje život u Hollywoodu, u svakoj epizodi pojavi se barem jedna poznata osoba, a priča miješa stvarne filmove i događaje s onima izmišljenima. Humor je odličan, tempo je brz, epizode su kratke. Odlično u svakom pogledu, osim možda sredina 3. sezone, par epizoda je možda viška, ali je zato 4. sezona ponovno odlična. Prije gledanja ove serije mislio sam da je posao agenta neke filmske zvijezde super, ono samo sjediš, netko ti donese scenarij, ti ga predaš glumcu i pokupiš postotak... ipak nije to tako lako zarađen novac. Lik Ari Golda - agenta mi je u biti i najzanimljiviji u seriji.
Snimljene su 4. sezone, najavljena je i 5. mada su komotno mogli i ovako završiti bio bi to odličan kraj.
Ovo svakako treba pogledati!


"Dog Bites Man" (2006)

Ok, dobro za Entourage svi već vjerovatno znaju, evo nešto manje poznato, drugačije ali isto dobro, barem sudeći po prvoj epizodi koju sam pogledao.
Dog Bites Man
je nešto slično kao fenomenalni The Office, mocumentary, lažni dokumentarac, koji prati rad i živote jedne lokalne tv ekipe. Ponovno dobar humor, dobre fore, čini se dobro..
A kako ima samo 9 polusatnih epizoda sigurno ću to ubrzo pogledati.
Tražio sam kakav klip ali našao sam samo ovaj gdje pas nekog lika ugrize za lice:





"Freaks and Geeks" (1999-2000)

Image Hosted by ImageShack.us

Treća serija koju sam počeo gledati je malo starija, riječ je o hvaljenoj Freaks and Geeks. Ne sjećam se da je ovo igralo kod nas, što je poprilično čudno, ako nije, mislim, jer je serija odlična i univerzalna je - vidim se u nekim likovima. Uglavnom nabasao sam na nju kad sam gledao filmografiju Seth Rogena koji mi je bio odličan u Knocked Up (2007) jednoj od najboljih (romaničnih) komedija svih vremena. A kad sam vidio da je na seriji radio i Judd Apatow odmah sam se odlučio za gledanje.


"Tim and Eric Awesome Show, Great Job!" (2007-????)

Image Hosted by ImageShack.us

Za kraj sam ostavio nešto potpuno drugačije. Tim and Eric Awesome Show, Great Job! je genijalno glupi show koji traje predugih 11 minuta! Sve je ovdje od samih najava, efekata, glazbe rađenu u stilu osamdesetih godina prošloga stoljeća. Dosta toga podsjeća na klipove iz Retard-o-trona. Jednostavno je nevjerovatno da su ova dva lika nešto ovako glupo i apsolutno besmisleno uspjeli napraviti tako zabavno i urnebesno smiješno.
Ovo se jednostavno mora vidjeti da bi se vjerovalo!
Trenutno se prikazuje 3. sezona, ja sam na sredini 1., i vjerujte mi iako traje samo 11 minuta nije pametno gledati više od 2 epizode zaredom!

Eto, odjavite vaše televizore i uživajte u nekoj od ovih fenomenalnih serija!



- 21:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 21.08.2008.

Never Back Down (2008)

(r: Jeff Wadlow)

Image Hosted by ImageShack.us

Karate kid za 21 stoljeće!

Ok, nema smisla uopće povlačiti usporedbe između ova dva filma, svaki je nastao u potpuno drugačijem okruženju i vremenu. Iz današnje perspektive Never back down možda izgleda "zrelije" i "realnije" ali s druge strane sumljam da će on današnjim klincima značiti išta, a kamoli onoliko koliko je nama značio Karate kid. A to je šteta, jer film je iako naivan u nekim pogledima ipak jedan od boljih filmova za mlade, i svakako jedan od rijetkih "pozitivnih" teen filmova. Ok, je da je poruka filma da je bolje prebiti gada nego pustiti budalu da uživa u svojoj beznačajnoj pobjedi, ipak se klinci u filmu ne drogiraju i vrlo malo piju alkohola, bave se raznim sportovima, a ne sjede samo kao posađeni na trosjedima pred tv ekranom. S druge strane možda zato film i neće uspjeti kod ciljane publike, jer današnji klinci nisu naivni kao što smo mi bili, nego su cinični mali gadovi! ;-)
Dobro, da sad ne ulazim u filozofiranje o generacijskom gapu, tako je kako je, i mi smo mislili da smo pametniji od naših roditelja!:-)

Image Hosted by ImageShack.us

Uglavnom, Never back down je film u kojemu sam baš uživao. Nema tu neke dubine, ali ima puno toga što je dobro u filmu.

Image Hosted by ImageShack.us

Glumci su dobri, sve sami manekeni i manekenke (tu je i nevjerovatno jebozovna plavuša koja je glumila glavnu ulogu u odličnom All the Boys Love Mandy Lane (2006)) .

Image Hosted by ImageShack.us

Scene borbi nisu na razini Ong Baka ili Flash Pointa naravno, ali imaju svojih trenutaka, odlično kadriranje i nekoliko ludih POV kadrova pomažu da se zaboravi loša koreografija borbi. Priča iako se trudi ne biti čisti kliše, upravo je tek to. Klinac kojemu je stari poginuo a on sam sebe krivi za tu nesreću, a činjenica da kad god mu netko spomene starog pukne, svakako budi sjećanja na Povratak u budućnost. Lagana transformacija ragbi igrača u vrhunskog mixed marshal arts borca u nekoliko dana je također u "starom stilu", samohrana majka, mlađi brat koji želi biti kao glavni lik, najljepša cura na školi se zaljubi u glavnog lika od prvog susreta... ma sve je tu!
Da bi se malo zamaskitao retro feeling ubačen je internet, mobiteli, digitalke, ipodi, ilegalne backjard borbe i polulegalni turniri..

Image Hosted by ImageShack.us

Nekima će vjerovatno zasmetati gore navedeni "detalji" ali meni je ovo bila savršena zabava.
Šteta samo što zadnja borba nije bila spektakularnija.

Film preporučujem svima koji su poželjeli ponovno pogledati Karate kida.

Ocjena: 7/10



Trivija: ne mogu vjerovati da je Jeff Wadlow, dakle redatelj ovog filma režirao i ultradebilni Cry_Wolf (2005)!!



- 21:50 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 20.08.2008.

Severance (2006)

(r: Christopher Smith)

Možda da nije bio toliko nahvaljen....

Image Hosted by ImageShack.us

Ne dobar je ovo i zabavan film, ali nije bilo tog ugodnog iznenađenja, jer su ga većinom svi pozitivno ocjenili pa sam očekivao i više.

Priča je ok, ništa posebno ali sasvim dovoljno za jedan slasher. Koliko ih je snimljeno dosad? Milijun? Zato je malo teško smisliti nešto posebno originalno a i nije da se itko posebno trudi oko priče, ali kako rekoh to je ok. Ovo je ipak slasher i bitna su inovativna i krvlju natopljena ubojstva. Ima toga ovdje, mada ne dovoljno. A i nijedna scena vam sigurno neće ostati u pamćenju nakon gledanja filma. To mu i fali, ta nekakva posebnost... osobnost? Vatever.
Ipak likovi su ok, za slasher naravno, gluma je dobra a reakcije likova su na zavidnom nivou. A tu je i poprilična doza dobrog humora, mada će neke fore skužiti samo iskusni gledatelji horrora, zakon fora mi je odjavni song...

Image Hosted by ImageShack.us


Uglavnom Severance nije gubitak vremena i svakako ga vrijedi pogledati, ali ne očekujte ništa više od dobrog slashera s dosta humora. Mada ni to nije malo, jeli...

Ocjena: 6/10




- 21:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 19.08.2008.

Pierre Woodman`s Private Castings

Ok, malo ćemo opet o pornu!:-)

Image Hosted by ImageShack.us
Who let the dogs out?! WHO!?

Ima već neko vrijeme da sam nabasao na neki klip di je neki francuz rasturio guzicu nekoj jebeno zgodnoj ženskoj. Tada još nisam znao tko je Pierre Woodman, ali sam još par puta nabasao na još par klipova s njegovih "privatnih audicija". Kao što i sami znate porno je možda i najinovativniji žanr od svih. Porno klipova je bilo još u doba nijemog filma, i to ne samo nekakvih bezazlenih pinup cura i promatranja skidanja grudnjaka kroz ključaonicu, ne bilo je tu i grupnjaka, animal porna, gey porna, lezbo petinga i još puno toga što ne možete ni zamisliti - dobra lektira je izvjesni fajl The Good Old Naughty Days (Polissons et Galipettes), gdje su sakupljeni razni klipovi od 1905. do 1930. Tu mi je osim pedera možda i najuznemirujuća scena kada liku pas liže kurac, ne znam jednostavno to me je iznenadilo. Pa ako su takva sranja snimali još prije 100 godina, šta se više novoga može snimiti?!
Pa možda ništa novoga ali barem na drugačiji način i s mnogo zgodnijim ženskama.

Image Hosted by ImageShack.us
Redaljka poznata i kao Hitlerka.

Pierre Woodman je dakle francuski porno glumac/redatelj/fotograf koji je poput Rocca Siffredija skužio da u istočnoj europi ima velik broj vrlo zgodnih mladih pički koje su za male pare spremne na sve. Ali stvarno na sve...
Ipak Pierre ne ide toliko na ponižavanje kao Rocco, nema tu pljuvanja u usta, gušenja, guranja nogu u usta i sl. na što smo se već navikli. Pierre misli i na cure, pa im prije svega pruži, očito, dobru predigru a onda im i rasturi guzice. I to doslovno. Ipak cure se ne bune baš previše...

Image Hosted by ImageShack.us
Porno je davno prešao u mainstrem i postao čak i "in" tako da nije nimalo čudno što se legendarni redatelj gore horrora Brian Yuzna slikao pokraj Pierre Woodmana


U modernom pornu rijeto se što ima zanimljivoga za vidjeti, komercijala su sami bilderi i silikonske kuje s pičkom promjera zolje, nezavisna produkcija su poluimpotentni frikovi i ružne istetovirane kuje s pičkom promjera zolje, tako da se rijetko kada i odlučim na gledanje cijelog jednog pornića. Većinom pratim šta je novo uploadano na besplatne porno video servise, tu ima dosta smeća, hrpa scena iz već prije spomenutih dosadnih pornića, ali nađe se i zanimljivih stvari - amaterske snimke parova koji znaju znanje, a ponekad čak i pokoji domaći uradak, ali dobro nije to današnja tema.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Neke od 3000 cura koje je ubo stari dlakavi Pierre.

Uglavnom do Pierre Woodman`s Private Castingsa sam došao malo pomalo, klip po klip što bi se reklo i svi su odlični. Sve počinje kratkim razgovorom s djevojkom, ali kako ni Pierre ni istočno evropljanke nisu vične engleskom brzo prelazimo na akciju. U ovom dijelu Pierre ih rastura, zakucava kao pravi Pero Djetlić. A ženske stvarno ponekad i svrše.

Znači svakako pogledati.

Image Hosted by ImageShack.us
Samo gledaj!

Inače, Pierre ima i svoju "pravu" porno distribuciju, za koju snima standardnije porniće, koje nisam gledao ali po slikama mi ne izgledaju nešto posebno zanimljivo.


- 22:35 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.08.2008.

Hatchet (2006)

(r: Adam Green)

Image Hosted by ImageShack.us

Kako bi film koji se zove Sjekira mogao biti loš??

I stvarno nije loš. Još jedan redatelj koji voli horrore i želi odati posvetu svojim uzorima.
I da, još jedan slasher. A ako ovaj blog čitate malo duže, mogli ste već skužiti da sam već pomalo skeptičan što se tiće novih slashera. Većina ih se nije pokazala čak ni vrijedna gledanja a kamoli hvale. Ipak Hatchet ima ono nešto. Vidi se da je napravljen s nekim ciljem. Konkretno da zabavi. I u tome uspjeva. I zato je naravno i dobar, jeli?

Image Hosted by ImageShack.us

Kako ono ide priča?
Bio jednom neki deformirani dječak, otac ga skrivao od svijeta u kučici u šumi, jednog dana kučica se zapali, mali unutra, otac ga pokuša spasiti ali ga nehotice (što volim tu riječ!:-) opali sjekirom u glavu. Ovaj kao umre, ali ne. I sad on sjekirom ubija sve koji se približe njegovoj kući.. bliže od nekoliko kvadratnik kilometara...

Krvave scene su vrlo dobro napravljene, baš onako na zabavan način - vidiš da su lutke, i baš je fora. Imamo tu raznih rana od udaraca sjekire, kidanje udova, čerečenje i još mnogo ljepota, nešto malo dobrog humora, zajebavanja sa "pravilima" žanra i to je to.

Meni dovoljno.

Ocjena: 6,5/10


- 21:38 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 17.08.2008.

Captivity (2007)

(r: Roland Joffé)

Image Hosted by ImageShack.us
Nevina i čista

Još jedan film o psihopatima koji zatvaraju ljude u male sobe te ih tjeraju da promišljaju o svojem životu i društvu u kojem živimo. Ovaj nije zanimljiv kao recimo Saw III jer imamo premalo zatočenih i nema onih predivno sadistički osmišljenih zamki. Samo jedna celebrity koja i nije tako iritantna kako bi trebala biti te tipično holivudski kraj s velikim K*.

Image Hosted by ImageShack.us
Eyes of the Beholder

I da, skužio sam ko je zlikovac po onim "mrdajućim očima" - znam da to samo jedan glumac radi...onaj debeli - nikad ne zapamtim ime...

Ocjena: 4,5/10

* Glavni lik lakše ranjen preživi, pobije sve loše likove a usput i postane bolja osoba (ili barem osoba koja se bolje služi hladnim i vatrenim oružjem - fak jea!)



- 21:44 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 16.08.2008.

Murder Party (2007)

(r: Jeremy Saulnier)

Image Hosted by ImageShack.us

Početak je bio odličan. Skoro kao Lynch. Sve nešto čudno i distorzirano, a onda su sve sjebali. Redatelj mi se ne čini loš, kako rekoh uspio je stvoriti neku atmosferu na početku ali onda kao da ni sam nije znao šta će dalje pa je pokušao napraviti neki kvazi art film/parodiju na art filmove(!?), mislim teško je reći...

Priča
Tip naleti na pozivnicu za "murder party" te u nedostatku boljeg partija za Noć vještica odluči otići, ne znajući da je on upravo žrtva...

Image Hosted by ImageShack.us

Zaključak
Prava je šteta što su ovo upropastili. Bilo je tu potencijala, al jebiga. Uglavnom uz hrpu novih horrora koji se snimaju svake godine zašto gubiti vrijeme na ovaj? Možda zbog nekih trashy dijelova, kao npr: nevjerovatno neuvjerljivih likova koji mijenjaju karakterne osobine tijekom filma, glupih "art fora", jedne dvije dobre fore?? Ok, ako baš imate vremena...


Ocjena: 3/10 (zbog početka i pokojeg trashy dijela)


- 22:11 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.08.2008.

The Woods (2006)

(r: Lucky McKee)

Image Hosted by ImageShack.us

Pravo je osvježenje u moru modernih horrora koji su 99% slasheri vidjeti i jedan ovako lijepi atmosferični psihološki horror.

Image Hosted by ImageShack.us
Legenda

O priči ne bi puno da ne pokvarim užitak. Uglavnom curu koja je pokušala zapaliti kuću roditelji odluče smjestiti u jednu cijenjenu školu na osami - u šumi punoj drveća... a drveće gori, zar ne? Uglavnom ubrzo djevojka počne svaćati da nešto nije u redu sa školom, a i šuma koja je okružuje je čudna, uskoro počne čuti i glasove koji joj govore "Oslobodi nas..."

Iako u filmu glumi i legenda Bruce Campbell, film nije nimalo trashy niti cilja na fanove Evil Deada - mada ima par scena koje podsječaju na taj kultni horror (vrlo elastične grane drveća...).

Image Hosted by ImageShack.us

Atmosfera u filmu je odlična, čemu možda i najviše doprinosi odlična glazba. Gluma je dobra i likovi su uvjerljivi. Jedina mi je zamjerka "akcijski" kraj, to totalno uništava atmosferu filma. Šteta. Ipak, film je definitivno vrijedan gledanja, čak i onima koji nisu horror fanovi, jer nema nelogičnosti niti previše krvi.

Ocjena: 6,5/10


Inače, redatelj, za kojeg sumljam da mu je Lucky McKee pravo ime, je redatelj i odličnog May (2002).




- 21:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 12.08.2008.

The Man from Earth (2007)

(r: Richard Schenkman)

Image Hosted by ImageShack.us

"One of the most thoughtful and well written scripts put to film in ages" napisao je izvjesni rareandfirsts iz SADa kao naslov svog osvrta na ovaj film.
Kasnije je dodao:
"This is a film without pretense or smoke and mirrors. It is so nice to see a film that depends solely on story and dialogue. I highly recommend this to SF readers before viewers.
A true masterpiece."
Ideš!
Njegova ocjena: 10/10, a ukupna IMDB ocjena: 8,2/10 (15,823 glasova)!

Već sam kod osvrta na Sunshine (2007) napisao da u zadnje vrijeme nema baš dobrog SFa. Mislim jebeno je nevjerovatno da danas, kada za male pare i u roku od par dana jednostavno mogu nacrtati bilo kakav svijet zamisliv, bilo kakav svemirski brod, bilo šta jebote(!) da nema pravog SFa! Ok, naravno za dobar sf prije svega treba dobra priča, ali toga barem ima hrpa, dovoljno je uzeti bilo koji broj Future i unutra će se naći barem jedna zanimljiva priča, sad samo to treba malo razvuči i nacrtati par stvari. Zar je to tako jebeno teško?!
Ok, ok, znam da se "filmska industrija" ne zove bezveze "industrija" i da je film proizvod koji treba prodati, a što manje u njega uložiti, i naravno da je lakše napraviti nekakav bezlični slasher, pogotovu ako je remake nekakvog debilog kultnog slashera, ali opet, tu je nezavisna produkcija a kako rekoh za SF danas i ne treba toliki budžet kao prije, pa pogledajte samo Farscape!
Ali ne oni snimaju SF filmove čija se cijela radnja odvija u kolibi u šumi! Jebote!

Image Hosted by ImageShack.us
Jedan od najiritantnijih likova ikad!

Ok, konačno da se vratimo na dotični film!
Dakle, The Man from Earth ipak nije tako dobar kako svi kažu! Jebote ne mogu vjerovati kakav je hype nastao oko nečeg ovako prosječnog! Ne znam na koliko sam stranica naletio na preporuku za ovaj film, čak sam ga dvaputa skinuo pa potom obrisao a da ga nisam pogledao! Oba puta sam malo "prevrtio film" da vidim o čemu se tu radi. Koliko sam mogao skužiti cijeli film neki likovi sjede u nekoj kolibi i pričaju.
Ali kako već rekoh u uvodu, malo je danas (dobrog) sf-a pa zašto ne pogledati ono najbolje?!
Tako da sam ga konačno pogledao. I da, moje šesto čulo je bilo u pravu, ipak nisam trebao nasjesti na hype.

Uglavnom, sam film izgleda kao da žudi za pozornicom, režiser je očajan, glumci skoro pa nepodnošljivi, priča zvuči kao produkt nekakve vježbe studenata povijesti, neču ići u detalje ako netko želi pogledati film, ali mogu reći da ima i svojih dobrih trenutaka, i da je bilo i puno gorih priča od kojih su nastali puno bolji filmovi ali... Idući problem su likovi i dijalozi. Tu se najviše vidi nepismenost scenarista, jednostavno je nevjerovatno kakve rečenice stavlja u usta svojim likovima, a da i ne govorim o ultra nesmiješnim forama koje likovi nabacuju povremeno. Sve mi se čini da je to napisao nekakav geek koji rijetko kada komunicira sa ljudima van Wow-a ili čega već.
Ako je riječ o znanstvenicima ili profesorima znanosti, mislim da bi kada bi se oni zagrijali za temu dijalozi bili puno britkiji i brži, nabacivale bi se teorije, upadalo bi se u riječ, bila bi hrpa pitanja, a ne ovako, da svatko čeka svoj red, i uz to svako malo jedan od likova lupi debilnu foru, pa se onda malo vrte oko toga da li je to ukusno ili nije, ma... Jednostavno nevjerovatno!

Image Hosted by ImageShack.us
Zasjedanje

I jebena šteta, jer bilo je tu nečega, priča kako rekoh ima svojih trenutaka, moglo se od toga nešto zanimljivo i napraviti, ali nije. I ok, možda sam pretjerao kad sam napisao da je režiser "očajan", jer iako je kadriranje očajno, to definitivno, ipak me održao sat i pol pred ekranom, što stvarno nije malo, ako se uzmu u obzir svi nedostaci filma.
Mada sam jedva izdržavao pred sam kraj, kad je glavni lik rekao "pravu istinu" i sve ono poslije... Uh!

Image Hosted by ImageShack.us
Psiholog koji puši lulu...

I završna misao:
Unatoč svemu gore napisanom ljubitelji sf-a u globalu, bi ipak trebali pogledati ovaj film. Ima tu dobru ideju, s tehničke strane čini se dosta dobro istraženu i provjerenu, ali koja nažalost nije dobro iskorištena, no ipak, oni manje zahtjevni možda budu i uživali u filmu.


Ocjena: 4/10



- 22:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.08.2008.

The Prestige (2006)

(r: Christopher Nolan)

Image Hosted by ImageShack.us

Prestige na prvi pogled nema ništa od onih elemenata koji bi mene oduševili ili totalno zaintrigrirali. Ipak nekakvom magijom ili možda samo jeftinim trikom film me je uvukao u svoj svijet. A to je ono najljepše što jedan film može napraviti...

Image Hosted by ImageShack.us

Priča o nadmetanju dva magioničara na početku 20tog stoljeća se možda ne čini nimalo zanimljiva. Ipak tu je uvijek odlični Christian Bale, te David Bowie kao… Nikola Tesla!
Iako sam dosta prije kraja "skužio foru" nekako mi to nije bilo bitno i nije mi pokvarilo uživanje u velikim preokretima na kraju filma.

Nolan je stvarno odličan redatelj i jedina zamjerka filmu mi je to što možda ima preokret dva previše, no kako rekoh to mi nije previše smetalo.

Zaključak
Film koji me je ugodno iznenadio. I definitivno jedan od boljih novijih. Uživajte!

Ocjena: 8,5/10 (moram ipak malo cjepidlačiti)




- 21:52 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 09.08.2008.

Wrong Turn 2: Dead End (2007) (V)

(r: Joe Lynch)

Evo nakon Condemned, pogledao sam i drugi noviji film koji osnovnu priču posuđuje iz kultnog Batle Royala.

Image Hosted by ImageShack.us

Wrong Turn, prvi dio mi je bio ugodno iznenađenje i jedan od najboljih novijih horrora, baš mi je onako fino sjeo. Drugi dio, da pričom ne bi bio identičan prvome - deformirani kanibali sadiste ubijaju mlade i bogate koji slučajno zalutaju u njihov dio šume - ima i "posvetu" već spomenutom Fukasakijevom Batle Royalu. Dakle, ovaj put ljudi koji najebu nisu tu slučajno, nego su tu da bi pobjedili u zgodno zamišljenom reality showu sličnom Survivalu.
Greška producenata je naravno što su izabrali baš šumu nastanjenu frikovima željnim ljudetine... no brzo će da plate cijenu..

Image Hosted by ImageShack.us

Naslov tako i nema baš smisla, ali nema veze. Ima dosta dobrih krvavih scena, npr: sjekira u glavu djevojci u trku, raznošenje ljudskog tijela dinamitom na strijeli, pravljenje polutki od zgodne plavuše, hranjenje žrtve gulašom od njezina suigrača, strijela u glavu, višestruki ubodi nožem te još dosta toga da sad ne nabrajam..;-)

Image Hosted by ImageShack.us

Glumci su također ok, a Henry Rollins je odličan po običaju.
Radnja i tempo filma su dobro pogođeni, mada ima pokoja scena koja je viška, akoje već trebalo popuniti minutažu mogli su ubaciti još koju sisu (prikazan ukupno jedan par!). Jedina zamjerka mi je redatelj, nekako mi se čini da je on najodgovorniji što većina scena ne igleda uvjerljivo unatoč odličnim maskama i film nema atmosfere, gledamo scenu za scenom, zabavno je, da, ali opet fali tu "ono nešto" da nas uvuče potpuno. A to nije baš mala zamjerka.

Zaključak:
Moram opet povuči usporedbu s The Condemned zbog slične priče, zanimljivo je da svaki od ova dva filma ima različite mane i kad bi ih se nekako uspjelo sklepati u jedan mislim da bi to bio jedan od najboljih novijih horrora. Ne ozbiljno. Ovdje nema patetike i patriotizma što je tamo jako smetalo, nema moraliziranja, a opet Condemned je imao malo bolju atmosferu. S druge strane Wrong Turn 2 ima i nešto dobrog humora. A i fora mi je što glavni autor reality showa nosi majcu na kojoj piše "Batle Royale".:-)

Eto, dakle još jedan od zabavnijih novih horrora koji bi svakako trebali pogledati.

Ocjena: 6,5/10



- 21:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 08.08.2008.

Silent Hill (2006)

(r: Christophe Gans)

Image Hosted by ImageShack.us

Još jedna ekranizacija igrice. I još jedan izgubljeni sat...
Silent Hill igru nisam nikada igrao, ali koliko sam mogao skužiti radi se o igri sporijeg tempa, i čini mi se da su u filmu pokušali "iskopirati" tu atmosferu, ali nisu uspjeli. Uspjeli su samo napraviti dosadan i predug film. Ima tu par dobrih scena, ali i one su loše režirane i montirana tako da ne izgeldaju previše napeto. Fora mi je jedino glavni demon, i recimo scena kad otrgne kožu s neke kuje.

Image Hosted by ImageShack.us
Kul scena

Image Hosted by ImageShack.us

Sve u svemu kako rekoh gubitak vremena, čak i sa blagim premotavanjem..


Ocjena: 2/10



Image Hosted by ImageShack.us
Samo gledaj.



- 22:37 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.08.2008.

Straightheads (2007)

(r: Dan Reed)

Gillian Anderson u rape&revange filmu?!

Image Hosted by ImageShack.us
Scully se skida!

Nevjerovatno! Ok, sad je ona već stara koka, ali ipak se dobro drži. Ah, kad se samo sjetim onih godina kada su se gledali The X Files, mislim da bi prodali dušu vragu samo da smo mogli vidjeti Scully golu! Ma šta golu, i dan danas se sjećam one epizode kada su je neki likovi kidnapirali, zavezali za krevet i gurali joj nekakvog crva s leđa! Uh! Koja je to scena bila a vidjela su joj se samo leđa! Ili ona kada je u jednoj epizodi popravljala odijelo, pa joj se nakratko vidio grudnjak!? Uh!
Bio je i onaj neki filmić o nekom skinsu koji se vraća u rodni grad i tu poševi svoju staru ljubav, Nju. Dobro ne Scully nego neku tamo glupavu konobaricu, ali jebiga, barem nešto, film se i gledao zbog te scene...
Hype je prošao, Gillian je ostala zaboravljena, mislim ok, glumila je ona u još par filmova, ali nigdje ništa zapaženo.
I baš neki dan naletim na ovaj film, piše rape&revange, već mi je to bilo dovoljno, toga nikad dosta, morao sam samo još skočiti do IMDb-sa da provjerim da možda nije riječ o jeftinjaku, da ne gubim vrijeme... I stvarno sam se iznenadio kada sam vidio da glavnu ulogu igra nitko drugi do dobra stara Scully! I ovdje je nekakva ozbiljna poslovna žena "ozbiljno" obučena, samo što se ovdje za razliku od The X Filesa i skida, ok, možda 10 godina prekasno ali jebiga...

Image Hosted by ImageShack.us
Scully se fuka u šumi!

Image Hosted by ImageShack.us
Scully siluju u šumi

Straightheads je u biti vrlo dobar film, priča je zanimljiva, scenarij je dobar, dodaje par originalnih začina provjerenom rape&revange standardu, ali ima jedan problem. Ok, dva! Prvo: Glavnu glumicu! Nevjerovatno je kako Gillian Anderson ne zna glumiti! Skoro mi je neugodno za gledati!
A drugi veliki problem je drugi glavni lik, ok, Danny Dyer je dobro odradio svoj glumački posao, ali ovdje je problem u samom liku. Isusejebenikriste! Ne sjećam se kada me je neki filmski lik tako uspio naživcirati! Jebote kakav plačkavi peder! Jednostavno sam popizdio u jednom trenutku, oko polovice filma, čak sam se ustao i htio ugasiti film zbog njega, ili to ili bi razbio ekran svoga dragog Sony LCDa. Heh. No ajd smirio sam se, malo premotao, sjeo, srećom pred kraj se totalno iskupi i film odlično završi. Potpuno u stilu žanra.

Image Hosted by ImageShack.us
Jednooki ninđa?! Neeee

Tako da uz navedene mane Straightheads svakako treba pogledati. Riječ je o jednom od boljih novijih filmova, a kako je rape&revange revival tek počeo treba uživati u svakom imalo zanimljivom izdanju!

Image Hosted by ImageShack.us
Priroda uvijek pobjeđuje!

Ocjena: 6,5/10 (zašto nisu uzeli neku drugu glavnu glumicu? danas ih barem ima gomila, mogli su ići s nekom anonimkom, definitivno bi bilo bolje!)


- 22:15 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 06.08.2008.

The Condemned (2007)

(r: Scott Wiper)

Image Hosted by ImageShack.us

Batle Royale - now with true Americans!

A o čemu se tu radi?
Neki bogataš skupi osuđenike na smrt iz cijeloga svijeta, baci ih na jedan otok i natjera ih da se pobiju međusobno dok ne ostane samo jedan - a on ili ona dobiva potpuno pomilovanje.
Hmm, ok...

Image Hosted by ImageShack.us

Priča je sasvim zadovoljavajuća, kod ovakvih filmova i ne tražim više, ima čak i nekih zgodnih detalja, ali...
Ali tu je i najveća hrpa najjeftinijeg patriotizma kojeg sam vidio u američkim filmovima ovog stoljeća!
Naravno da je tu i amer koji u biti nije ni serijski ubojica ni sociopat, nego pravi nice guy, kauboj/ubačeni agent igrom slučaja zaglavljen u nekom zatvoru u nekoj zemlji trećeg svijeta kojeg igrom slučaja izabere taj bogati tip za svoju zgodno zamišljeni sadistički show. I naravno da imamo zgražanje dijela ekipe koji je učestvovao u osmišljavanju showa nad nekim "mučnim scenama". Grimase kao ispale iz hrvatskih "humorističnih" serija.
Šteta.

Uz malo više krvi i nasilja a PUNO manje patetike film bi bio puno bolji. Svakako je imao potencijala.

Zaključak:
Ako ste voljeli Van Damma, Norisa te Segala neki od navedenih "nedostataka" filma bit će vam simpatični i zabavni. Ali sigurno ne svi. Tako je barem meni bilo.

Ocjena: 5/10 (kad se sve zbroji i oduzme čisto prosječan film...)


- 21:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 05.08.2008.

Primeval (2007)

(r: Michael Katleman)

vunderbra
Fale sise, ali nije loš grudnjak...

Primeval je jedan od novijih animal attack filmova, podžanra horrora vrlo rijetkog ovih zadnjih nekoliko godina - na pamet mi pada jedino odlični Frankenfish. Šteta što i Primeval nije krenuo tim putem...

run nigg run

beži lega!

Ovaj puta je riječ o divovskom krokodilu a radnja je smještena u Afriku.
Gluma je ok, Gustav (to je nadimak divovskog krokodila!) je solidan CGI, a ima čak i malo politike u podzapletu da sve bude napetije. Unatoč svemu tome ja sam zaspao negdje predkraj druge trećine filma! Ponovno je tu drhtava kamera i šizofrenična izmjena kadrova kao najveći minus. To ubija i ono malo atmosfere. Ipak može se pogledati barem zbog onih par dobrih krvavih scena i to je to. Zijev!

nigga


Ocjena: 4/10



- 20:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.08.2008.

Halloween (2007)

(r: Rob Zombie)

Image Hosted by ImageShack.us

Rob Zombie je napravio najbolji mogući posao s zadanim materijalom.
Halloween mi je uvijek bio jedan od najiritantnijih horrora/horror serijala ikada. Najviše me je živciralo što je ubojica jebeno neuništiv mada je riječ o običnom čovjeku a ne nekom jebenom terminatoru! To i one jebeno glupave scene kad ženska trči školskim hodnikom, ono baš šprinta, kamera prikaže da iza nje nema nikoga, a jebeno je dug hodnik, ipak u idućoj sceni kad ona zađe za ugao ubojica je već jebeno tu! Maše nožem ili je samo želi pogladiti po sisama. Ja imam jako slabu toleranciju na debilizam u slasherima i po defaultu ih baš i ne volim. Zato mi je Scream (Vrisak) najbolji ikada! Uzeo je sve jebene klišeje i ismijao ih a da ipak nije skrenuo u parodiju, psihopati su nekako "ljudskiji", a žrtve se bore za život i ne umiru tako lako...

Image Hosted by ImageShack.us
Antikrist.

No vratimo se Halloweenu. Glumci su dobri, a mali koji glumi malenog Myersa je odličan. Imamo nekoliko dobrih krvavih scena. Ali nažalost i nekoliko upravo onakvih zbog kojih bi čupao kosu s glave! Recimo scena kad medicinska sestra okrene leđa malom za kojeg se zna da je masakrirao svoju obitelj + dečka svoje sestre kao bonus! Ona ležerno i uporno drži leđa okrenuta sve dok joj mali ne zabode vilicu u vrat! Nekome su takve scene "simpatične" i sastavni dio slashera, te se možda ne obazire na njih, ali meni je to veliki jebeni minus. A da i ne spominjem scenu kada nočni čuvar otvori vrata Myersove čelije te ga stane podjebavati mada je ovaj duplo veći od njega, a nije čak ni vezan!

Image Hosted by ImageShack.us
Jedna od žrtava.

Uglavnom da skratim. Film ima dosta mana ali ipak ima dovoljno toga da je vrijedan gledanja.

Ocjena: 5/10


- 21:18 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 03.08.2008.

Sunshine (2007)

(r: Danny Boyle)

Image Hosted by ImageShack.us
Sun allways shines on tv..

Sunshine mi je baš dobro sjeo. Nema baš puno novog sfa koji je imalo zanimljiv.
Kad mi ga je frend dao pitao sam ga o čemu se radi. Kaže on: grupa astronauta ide baciti bombu na Sunce. Reko super jebote, još jedan Armageddon! Kaže on nije, dobar je. Ja reko aha, te ga pogledah sumljičavo. Stojao mi je tako neko vrijeme. A onda jednog nedjeljnog popodneva poželim se pogledati nešto ne previše duboko i s po mogućnosti sf.
I kako rekoh Sunshine mi je baš dobro sjeo.

Priča je dobra i mada kad se sumira zvuči blesavo gledajući sam film ne izgleda tako. Scenarij je pisao Alex Garland jedan od meni zanimljivijih pisaca i svakako se osjeti taj njegov "hladni" stil. Glumci su dobri, radnja fino teće te je film zanimljiv do samog kraja - koji je također zadovoljavajuć, nema patetike - naravno kad ga nisu radili ameri, oni bi sigurno ubacili berem jedu scenu sa zastavom i nekim upečatljivim govorom.
Ipak ima film i mana. Glavna je naravno karakterizacija likova koje gotovo da i nema, a kako je ovo "psihološki sf triler" to mu je popriličan minus. Također mislim da se moglo ubaciti par scena u kojima bi pobliže upoznali likove tako bi nam možda i bilo stalo kada počnu padati kao muhe.

Osim toga imao bi prigovora i na kadriranje par scena u kojima mi nije odmah bilo jasno šta se točno dogodilo.
Mada s druge strane nisam pobornik preopširnog objašnjavanja - tko mi je kriv što nisam prošao NASA-in napredni program za astronauta ili barem pročitao "Kako postati astronaut u 3 dana", jeli? Tako da je ovaj minus manje bitan...

Mada sam nekada bio veliki fan Underworlda koji su radili soundtrack moram reći da je glazba je u nekim scenama preglasna i pomalo iritantna.

I zaključak?
Sunshine je dobar noviji sf koji je u nekim segmentima iznenađujuće dobar, dok je u drugim nevjerovatno loš.

Ocjena: 6,5/10 (svakako ga vrijedi pogledati ali sigurno neće postati kult kao Trainspotting (1996))




- 22:16 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Anketarenje i guglarenje..


Evo, privodim još jednu anketu kraju! Drugi dio glasovanja za najluđe pretrage pomoću kojih su neki došli do ovog bloga je dakle završeno. Srećom materijala ima na pretek tako da je gore već treći dio ankete, pa čekirajte, ostavite glas ili dva!:-)

Image Hosted by ImageShack.us

U drugom dijelu pobjedila je "jebao sam kumu" pretraga, koja je vodila od samog početka, da je anketa trajala duže možda bi "slike velikih penisa" preotele vodstvo, srećom prekinuli smo to na vrijeme. Ovako ostaju na drugom mjestu sa 7 glasova. Treće mjesto dijele "slike jebanja pedera", "vagine poznatih" i meni omiljena "praseca picka" sa 6 glasova svaka! Ostatak možete vidjeti na priloženoj slici.

Eto, dakle idemo dalje!

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 02.08.2008.

The XXXorcist (2006) (V)

(r: Doug Sakmann)

Image Hosted by ImageShack.us

The XXXorcist je kako možda i sami pogađate porno parodija na Exorcista koji je po meni najbolji horror film ikada. The XXXorcist nažalost ne iskorištava sve ono što se moglo iskoristiti iz predloška i samo je čista zajebancija te jeftina provokacija. Mada moram priznati da ima par dobrih fora, kao što su npr. dildo u obliku raspela i djevice Marije. Osim toga tu su i par dobrih one linera ("Yes! I wan`t your fucking blessing all over my face!") i to je to što se tiče parodije. Nažalost ni scene seksa nisu ništa ekstra. A tu definitivno ne pomaže ni zelena melasa koja curi iz svih otvora "opsjednute". Šteta. Moglo je to puno bolje. Kad su već krenuli na zajebanciju trebalo je ubaciti još koju foru, malo razraditi priču te se malo više potruditi oko glume, jer ovo ipak nije samo pornić.

Image Hosted by ImageShack.us

Ipak film nije dug, traje nekih 40 tak minuta i može se pogledati uz blago korištenje fast foward tipke.

Zaključak
Pogledati čisto iz znatiželje, mada ga ne preporučujem Jehovljevim svjedocima...


Ocjena: 4/10 (cijenim pokušaj i uloženi trud, ali nadam se da će nastavak ili remake biti bolji)


- 23:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker