Dečko koji obečava

utorak, 15.04.2008.

[Rec] (2007)

(r: Jaume Balagueró i Paco Plaza)

Image Hosted by ImageShack.us

Dugo sam već čekao da se film konačno pojavi na dvd-u i evo konačno ga dočekah. Srećom čekanje se isplatilo jer je ovo jedan od najboljih novih horrora koje sam pogledao i jedan od najnabrijanijih filmova još od Cranka (2006)! Fenomenalno!
Trudio sam se da o filmu saznam što je manje moguće prije samog gledanja i uspio sam. Iako sam ga čekao sa nestrpljenjem nisam imao ni najmanjeg pojma o samoj priči filma. Čak sam mislio da je riječ o još jednom slasheru! Srećom to nije slučaj, film je puno više. O samoj priči neću u detalje jer ne želim vam pokvariti par iznenađujučih otkrića tijekom samog gledanja.

Image Hosted by ImageShack.us

Film počinje sa tv ekipom nekakve kasnonočne emisije koja prati vatrogasce u onome što se na prvi pogled činilo rutinskoj misiji odazivanja na poziv o remećenju mira, kasnije nastaje cijeli kaos ali nećemo u detalje!
Ima jedna scena na koju sam stvarno skočio.

Film je sniman digitalkom iz ruke, simulirajući realizam jer u biti gledamo ono što snima snimatelj tv ekipe iz filma, koji je inače i snimatelj u filmskoj ekipi, čak mu je i ime isto!:-)

Zaključak:
Nisam baš ljubitelj horrora koji su snimani iz ruke, ali ovaj je definitivno najbolji. Zasad.
Gotovo pa savršen horror i jedan od zanimljivijih i originalnijih filmova koje sam pogledao. Cloverfeld koji je sniman sličnom tehnikom navodno i nije opravdao očekivanja i famu ali o tom više kad ga pogledam.

Ocjena: 9/10


Trivia: Jaume Balagueró je režirao i napisao i Los Sin nombre (1999) o kojem sam pisao na ovom blogu ali koji je potpuno drugačiji od [REC]a, a Paco Plaza je režirao Abuelitos (1999), odlični kratki film o kojemu uskoro malo više.
A obojica su sudjelovala na projektu Films to Keep You Awake, hvaljeni svojevrsni španjolski Masters of Horror, svaki sa svojim filmom, i to čeka na red u mom zatrpanom rasporedu...



- 21:19 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker