Dečko koji obečava

petak, 04.01.2008.

Zoo (2007)

(r: Robinson Devor)

Image Hosted by ImageShack.us

Zoo je dosta zanimljiv meditativni "igrani" dokumentarac o najpoznatijem slučaju zoofilije koji je krenuo krivo. O Mister Handsu, zasad jedinom, barem službeno, čovjeku koji je umro od unutarnjeg krvarenja nakon što ga je izjebao konj, sam pisao u donjem postu. Ovaj dokumentarac je rađen u amerima najdražem stilu, dakle mnogo vizualizacije, prikazivanjem priče samo iz jednog kuta, gotovo pa fanovski, te ne davanjem gotovo nikakvih informacija.

Image Hosted by ImageShack.us
Jebeni delfini!

Nevjerovatno je kako uspiju snimiti "dokumentarac" koji traje sat i 15 minuta a da u njemu ne daju ništa više informacija nego li ih i sami možete pronaći i pročitati u dvije minute ako odete na google i upišete pojam "mr hands"!
U pola filma ubačen je i 10 minutni interviju sa glumcem koji glumi statista samo da bi ovaj ispričao potresnu priču iz prošlosti koja naravno nema apsolutno nikakve veze sa temom filma!

Ipak moram priznati da sam ipak odsjedio kroz cijeli film i ne trudeći se preskakati dijelove. Kako sam napisao u prvoj rečenici film je nekako opuštajuć i meditativan, skoro pa uspavljujuć, a fotografija i kadrovi su fenomenalni.
Najpamtljivije scene: kad likovi jedu sirov kukuruz i konj na operacijskom stolu.

Image Hosted by ImageShack.us

Trivija: Nakon ovog incidenta u državi Washington je bestijalnost (seks sa životinjama) postala zločin, te je maksimalna zatvorska kazna 10 godina.

Ocjena: 5/10 (sadržaj 0 ali je za 5 kao serija muzikalnih razglednica!)



- 23:22 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker