Dečko koji obečava

utorak, 19.02.2008.

Naked Poison (2000)

(r: Man Kei Chin; originalni naslov: Shou xing xin ren lei)



Tek sam od nedavno malo više počeo pratiti HK Cat III* filmove, i već nakon ovih par pogledanih to mi postaje omiljeni "žanr". Cat III filmovi su zanimljivi upravo zato što jednostavno ne znate šta će biti sljedeće, te su većinom najčudije mješanje žanrova ikada.

Naked Poison je priča o unuku poznatog ljekara ljekovitim biljem koji svim silama želi ući u djedov posao, nakon što mu djed prilikom jedne nesreće sa otrovnom zmijom umre, unuk preuzima posao, i dovodi ga na sasvim drugu razinu....



Film počinje gotovo kao kineska Američka pita, sa scenom mladića koji nauljenih ruku drka na scenu seksa na svome računalu, kasnije je nešto kao stvarno erotični erotski triler sa odlično snimljenim scenama seksa a potom skače između ljubavne drame i kako je to lijepo netko napisao na netu "rape for revange" filma!

Image Hosted by ImageShack.us
Freak of the leash...

Jednostavno nevjerovatno što se sve dešava u filmu.
Jedan trenutak pratimo i suosjećamo sa glavnim likom kad mu cura u koju je zaljubljen ne da, dok nas on već u idućoj sceni šokira životinjskim seksom sa drogiranom ženom svoga brata dok ovoga ispod kreveta jedu pauci!

Suludo, originalno i odlično!


Ocjena: 8/10


* - Cat III je u biti oznaka cenzure, i skraćeno je od Category III films uvedenu 1988, a znači u biti "samo za odrasle", na početku je to bila oznaka za filmove sa erotskim scenama, ali kasnije i za eksplotacijske i horror filmove kao što su kultni The Untold Story (1993) i Ebola Syndrome (1996) filmove koji sadrže scene kanibalizma, silovanja, sakaćenja, mučenja i drugih ljepota, ali o njima opširnije uskoro....


- 21:58 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker