Dečko koji obečava

subota, 08.03.2008.

Zombie Self-Defense Force (2006)

(r: Naoyuki Tomomatsu; originalni naslov: Zonbi jieitai)

Image Hosted by ImageShack.us

Konačno jedan dobar niskobuđetni film nakon duugo vremena!
Sam autor/narator na početku kaže kako misli da je George A. Romero genije pa mislim da je onda logično očekivati zombie film. A to i dobijemo. Osim Romera vidim tu i ranog Petera Jacksona i Braindead. Ima tu hrpa dobrih fora, humora, sitnih detalja, suludih ideja i svega toga. Filmu više od svega fali veči budžet.

Image Hosted by ImageShack.us
Odlično kadriranje, šteta što nije HD kvaliteta...

A šta je to tu tako zanimljivo?
Pa...
Leteći tanjur pada u nekakvu šumu, udarni val leševe pretvori u zombije, što je jako loše ponajviše za dvojicu jakuza koji su se u tom trenutku našli na svojevrsnom privatnom groblju gdje su zakopali sve svoje žrtve, tu je i odred nekakvih vojnika koji nađu leš obješene žene u šumi, uskoro leš naravno oživi, a treća ekipa je popularna j-pop pjevačica koja ima foto sesion u šumi uz pripadajuću ekipu popratnih stilista i fotografa, ta tu je i lik koji sazna da mu je ljubavnica trudna, a naravno da kasnije dobijemo i bebu zombija koja guši ljude pupčanom vrpcom i leti! A tu je i 50 godina stari ustali leš domoljubnog vojnika. Uz sve to tu su i za ovako mali budžet nevjerovatno dobro napravljene scene otkidanja udova, rasturanja glave, ispadanja mozga, kidanja grkljana, i sve ostalo što bi se i moglo očekivati u Romerom inspiriranom zombie filmu.

Image Hosted by ImageShack.us

Kako su mi zombie filmovi jedan od najdražih podžanrova horrora uživao sam u ovome simpatičnom i zabavnom "fanovskom" filmu.

Image Hosted by ImageShack.us

Ocjena: 6,5/10



- 22:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker