Dečko koji obečava

nedjelja, 31.08.2008.

Live Free or Die Hard (2007)

(r: Len Wiseman)

Image Hosted by ImageShack.us

Die Hard ili ti Umri muški (jedan od rijetko dobro prevedenih naslova!) je jedan od meni najdražih akcijskih filmova svih vremena, i dakako najbolji film s Bruce Willisom odmah nakon "Prljavi igraju prljavo" (The Last Boy Scout). Nastavka se baš i ne sjećam previše ali znam da nije razočarao, treći dio je došao nekako kad sam već pomalo, kao, odrastao i nije baš zadovoljio, mada se i danas sjećam par dobrih fora iz njega.
Da li je bilo potrebe za četvrtim dijelom?
- Da li medvjed sere u šumi?! Kako bi to rekli ameri... ili ti u prijevodu glupog li pitanja!

Image Hosted by ImageShack.us

I ovdje su kao i u mnogim novijim akcijskim filmovima glavna prijetnja hakeri, odnosno jedan posrnuli patrijota. Jebiga Rusi su out ove sezone, barem što se tiče A produkcije.
Priča naravno nije nimalo uvjerljiva niti posebno zanimljiva. Kao što ni radnja nije posebno napeta, ali opet me nešto drži zainteresiranog. Ima još nešto karme u starom Bruceu...

Image Hosted by ImageShack.us . Image Hosted by ImageShack.us .

Par fora su ok, side kick je ok, par fajteva je također ok, u pucnjavama fali krvi i vratolomija, ali opet s druge strane tu su dobre ekspolozije i tako u krug kad nešto razočara nešto drugo to ispravi i tako polako ali sigurno prođu dva sata od kojih je barem pola trebalo odrezati.

Umri muški 4 na kraju nije ispao totalni promašaj ali je ipak poprilično hladan i "bez duha" kao i većina novih američkih akcijskih filmova.


Ocjena: 5/10 (možda se pomalo vuče na staroj slavi, ipak, mislim da je ocjena upravo onakva kakva treba biti, jer ne pada mi na pamet da si proturječim;-)



- 21:33 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker