Dečko koji obečava

utorak, 27.05.2008.

The Abandoned (2006)

(r: Nacho Cerda)

Image Hosted by ImageShack.us

Španjolski horror koji prati Amerikanku koja se vraća u rodnu zabit u Rusiji? To se ne viđa svaki dan...
Ipak da li vam se gleda još jedna priča o ukletoj kući?

Image Hosted by ImageShack.us

Priča:
Žena umire u kamijonu i iza sebe ostavlja dvije bebe. Jedna od njih odraste i ode u Ameriku, pa se nakon. čini mi se, 40 godina vrati u Rusiju u obliku srednjovječne žene koja traži svoje korijene. Ubrzo saznaje da je dobila neku ruševnu kuću u nasljedstvo i mada je to nije previše oduševilo ode do te kuće. Tamo nabasa na svog brata, a kasnije i na mrtve verzije sebe i brata svoga, a onda sve krene u krug...

Image Hosted by ImageShack.us

Iako film ima par zanimljivih scena i nekoliko detalja koji su ok, ipak ne donosi ništa novog u žanr ukletih kuća. Početak je obećavao, uvukao me u priču, atmosfera je dobra, ali kako rekoh nakon nekog vremena, odnosno već nakon kojih pola sata film pređe u čistu dosadu, presporog ritma čak i za filmove o duhovima.

Pogledati ako baš imate dosta slobodnog vremena i ako niste gledali Poltergeist, House, House II, The Amityville Horror i sve ostale kultne horrore na istu temu.

Ocjena: 5/10 (film ipak uključuje scenu kada divlje svinje pojedu čovjeka, davljenje bebe u valovu za hranjenje svinja, full frontal nudity scenu i jedno jebeno jezivo pojavljivanje duha - mislim na scenu kad glavna glumica uperi lampu prema krevetu…)


- 21:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker