Dečko koji obečava

utorak, 13.11.2007.

Soundtrack za život

Koliko vas voli slušati discman dok hoda, trči ili radi na izgradnji autocesta?
Mnogi su vjerojatno kao i ja često zamišljali kako bi bilo baš super kad bi nam u životu bilo kao u filmovima, ili barem što se tiče pozadinske glazbe, popularnih soundtrackova, zar ne bi bilo podnošljivije i nekako "potpunije" da kada vam cura prizna da vas je prevarila i da vam daje nogu u pozadini svira "That`s not really funny" od Eelsa ili još nešto prikladnije?
Ili jednostavno dok ulazite u firmu ili kad vas šef pozove u ured na razgovor?
Zar ne bi bilo zanimljivije da u pozadini svira vaša omiljena pjesma?
E, ako ste večinom na sva pitanja odgovorili sa "da" ili "jawooll!!" onda će vas obradovati sljedeća vijest:
Američka korporacija "LifeSound" sa sjedištem u New Yorku, a proizvodnim linijama negdje u sjevernom Vijetnamu je konačno nedavno napravila uređaj o kojemu su mnogi sanjali. !!!

Riječ je o malenom mp3 plajeru koji se ugrađuje iza uha ili ispod pazuha, operacija je kažu, brza i bezbolna, već nakon pola sata uređaj može biti spreman za upotrebu. Uređaj se preko živčanog sustava povezuje s mozgom te tamo sa centrom za sluh i mi čujemo glazbu "u glavi", još jedna dobra vijest je da uređaj ne treba nikakvo dodatno napajanje nego se napaja crpeći malene količine energije putem krvotoka od našeg srca! Tako da početna cijena od 500$ više i ne zvuči previše.

U uređaj se može pohraniti između 600 i 1000 pjesama u mp3 ili ogg formatu, ovisno o dužini i kvaliteti kompresije pojedinih pjesama, a uz uređaj se dobiva i priključni kabel koji se preko usb priključka može spojiti na vaš pc, te preko jednostavnog softvera možete dodati nove pjesme ili izbrisati neke od prije. Tvrtka HaĐiShrot najavljuje uvoz uređaja do kraja mjeseca, cijena u Hrvatskoj još nije poznata ali se pretpostavlja da će biti dvostruka u odnosu na američku.


- 21:22 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker