Dečko koji obečava

utorak, 10.07.2007.

The Fountain (2006)

(r: Darren Aronofsky)

rendirano

Nevjerovatno je kako je ovaj film uspavljujuć!
Jebote, jedva sam ga pogledao i na dva puta..

Dobro je da nisam znao da je ovo radio Darren Aronofsky jer bi onda sigurno puno očekivao i jako se razočarao. O filmu ništa nisam znao kad sam ga stavio a tek sam na kraju vidio ime redatelja. Ne mogu reći da je film očajan ili očajno loš, ali svakako bi očekivao puno više od tipa koji je napravio remek djelo kao što je Rekvijem za snove.

Film je ostao nedorečen, trudi se biti dosta toga, kao postavlja neka pitanja, podučava... no sve je to nekako reciklirano, ništa posebno originalno niti pametno.

nose ga

Evo o čemu se tu, otprilike radi
Doktor traži lijek protiv tumora, a možda otkriva lijek protiv starenja. Njegova umiruća žena je napisala, ali nije dovršila neku knjigu o Konkviskadorima i Drvetu života, čiji sok podaruje život vječni - mada ne onakav kakav bi većina ljudi priželjkivala. Od svog muža - doktora traži da dovrši knjigu kada ona umre. Doktor paralelno živi ili zamišlja da živi u nekoj kugli kraj Drveta života s kojim komunicira preko dlačica na drvetu, povremeno pojede malo kore pa se vrati u svoj drugi život - ovaj na Zemlji. Drvo života umre pa se oživi, a doktor napiše knjigu, vrati se malo u prošlost i krene drugim putem, ali ne...
Ovo je ukratko sažetak filma.

slika

Zaključak: zijeev! nešto slično ali puno bolje je napisao Charlie Kaufman a zove se Adaptacija.

Ocjena: 5,5/10 (morao bi si nabaviti soundtrack iz filma, vjerujem da bi uz njega spavao kao bebica... koja spava dobro)



- 20:01 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker