Dečko koji obečava

ponedjeljak, 12.02.2007.

Saw II (2005)

(r: Darren Lynn Bousman)

Jel uočavate bradavice?

Ni na Saw I mi se nije dizao kao večini kritičara pa ne bih o njemu pisao nebuloze poput usporedbi sa Seven. Ipak film nije loš i vrijedi ga pogledati, ako ništa barem zbog zanimljivih "zamki" koje je postavio Jigsaw, kojeg bolje upoznajemo tek u ovom drugom dijelu. Dobro je što nastavak nije samo kopija originala sa drugom glumačkom postavom.
Redatelj je drugi i napravio je malo bolji posao od James Wana, autora originala. Priča je zanimljiva i ima očekivan ali ipak relativno zanimljiv preokret. Najviše smetaju debilne reakcije likova - pušten je otrovni plin, imaju još samo par sati da nađu izlaz iz zgrade pune smrtonosnih zamki, a oni većinu vremena provedu u svađanju i nadmudrivanju te povremenom glasnom vikanju iz ne baš logičnih razloga, osim možda da bi probudili gledatelje koji nisu mogli izdržati "napetost" filma. S druge strane to je i logično, jer da su odmah krenuli u rješavanje "dnevnog zadatka" vjerovatno bi svi izašli na vrijeme, a onda ne bi vidjeli toliko željene krvi.

Tip najebo

Ma neću više trošiti riječi, ionako ste ga već svi gledali, a ako niste sigurno hoćete. I nećete se razočarati, ne, film kao ni prvi dio nije loš, samo ipak ne zaslužuje baš toliku pozornost koju dobiva. Riječ je jednostavno o gledljivom brainless horror flicku.

Ocjena: 5/10





- 22:01 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker