Dečko koji obečava

nedjelja, 08.02.2009.

The Girl Next Door (2007)

(r: Gregory Wilson)

Photobucket

Radnja filma je malo previše razvučena za ovaku ekploataciju zamaskiranu u obiteljsku dramu. Ali s druge strane pozitivno je što su likovi dobro odrađeni i životni tako da kada se sranja počnu dešavati puno je teže gledati scene mučenja nego u standardnim eksplotacijskim filmovima gdje "glume" kuje koje danas ne bi primili ni u porno industriji. A opet s druge strane (misliš treće?!, op. ur.) taj realizam razbijaju nevjerovatno nelogične reakcije glavnog lika. Ok, znam da je on samo klinac, ali jebote, kao bio je zaljubljen u malu koju su ovi mučili i nije mogao reći barem svom starom šta se dešava?! Jako sam podjeljenog mišljenja što se tiče ovog filma i ne znam što bi točno napisao.

Photobucket
Ah, standardne dječije igrice.

S jedne strane, film ima bolesnu i dosta dobro odrađenu priču, iako sam moram priznati očekivao da će biti i puno krvaviji i da će biti puno više scena sadizma. Mislim ok, stvarno je gadno bilo za vidjeti kada je teta Ruth, pred zaprepaštenim dječacima, četkom tukla djevojčicu koja je imala one šipke da može hodati. A da i ne govorimo o kasnijim scenama kada je ukosnicom urezivala riječi jadnoj Megan na prsima te sceni sa let lampom i zatvaranjem "jedinog dijela ženskog tijela gdje žena želi muškarca". Uh!
A opet s druge strane film puca na nekakav realizam, a to zbog dosta nelogičnih reakcija nekih likova ne uspjeva. A i ne istražuje motive, niti razvija likove, tako da sve ostaje samo na prikazu scena mučenja.

Photobucket
Whippedass.com

Film je inače ekranizacija istoimene knjige Jacka Ketchuma koji je opet za roman bio inspiriran istinitim slučajem iz 1965 u Indianapolisu kada je policija primila telefonski poziv nekog dječaka koji je rekao "djevojka je umrla" i uputio ih na adresu gdje je policija kasnije našla izmučeno mrtvo tijelo šesnaestogodišnje Sylvije Marie Likens. Tijelo je bilo prekriveno modricama i opekotinama od cigareta i šibica, dijelovi kože bili su oguljeni s tijela, na prsima joj je bio utisnut broj "3" te natpis "Ja sam kurva i ponosna sam na to" na njezinom stomaku. Zločin je počinila grupa maloljetnika od kojih su najmlađi bili jedanaestogodišnjaci predvođeni 37godišnjom ženom, Gertrude Baniszewski. Cijelu priču možete pročitati ovdje.

Inače 2007., nešto prije "The Girl Next Door" izašao je i " An American Crime", još jedan film inspiriran istim slučajem koji također ima visoku ocjenu na IMDB-su tako da ću i njega vjerovatno pogledati čisto radi usporedbe.

Ocjena: 6/10




- 21:29 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker